Bemutatkozás

Egyetemünk kulcspartnere annak a 9 éves futamidejű LIFE integrált projektnek, melynek célja a Nemzeti Energia és Klímaterv megvalósításának támogatása. A 22 tagú, Innovációs és Technológiai Minisztérium által koordinált projektben az EKKE egyedüli felsőoktatási intézményként vesz részt. Nálunk került megalapításra a Szénrégió Bizottság Titkársága, mely a hazánk első szénátmenettel foglalkozó egyeztető platformjának, a Szénrégió Bizottságnak az operatív szerve.

A projektben az egyik feladat a szemléletformálási tevékenységek ellátása, szoros együttműködésben a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával. A személetformálást, a klímatudatosság növelését a legkisebbek körében érdemes elkezdeni, így a programsorozat elsődleges célcsoportját a kisiskolások képezik, de életkortól függetlenül, minden érdeklődő számára érdekes és színes programokkal készülünk.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt. Oktatási, kutatási és harmadik missziós tevékenységét egyaránt ezzel a szemlélettel valósítja meg.

A Zöld hét ennek szellemében, több szervezet összefogásával – Egererdő Zrt., Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet – valósul meg 2022. május 30 – június 3. között.

Eger város önkormányzata jóvoltából, 06.01-jén szerdán, az egri lakosok leadhatják a felhalmozódott elektronikai hulladékot egy a Leányka úton elhelyezett konténerben! (D épület)

Programok

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Zöld hét szervező csapata!

Regisztrációhoz kötött programok

Szabadon látogatható programok

Egyéb programok

Helyszínek

Szervezők